THY dialogları Iyi günler danisma. . -Iyi günler bugün nereden bilet alabiliriz ? -Sadece Taksim ve havalimani açik bugün. -Anladim. Taksim'deki havalimaninin telefonunu alabilir miyim ? -Semiha Yanki Havalimani'nin telefonunu alabilir miyim ? (Sabiha Gökçen demek istiyor ) -Iyi günler hanimefendi. Denizli'ye uçusunuz var mi ? -Evet beyefendi yarin sabah 07, 45'de uçuyoruz ? -Öyle mi, peki Denizli'de havalimani var mi ? -Hayir beyefendi suya iniyoruz. -Diyarbakir'a yer var mi acaba ? -Maalesef yok efendim ? -O zaman beni yedek kulübesine yazar misiniz ? -Iyi günler iç hatlar. . -Bant kaydi misiniz, yoksa gerçek mi ? -Gerçegim hanimefendi -Iyi o zaman iyi günler. -Istanbul'a son uçak kaçta? -Nereden ? -Buradan -Nereden ariyorsunuz ? -Sehir içinden -Nereden? -Erzurum'dan. . -ne kadar kalicaksiniz almanya'da? -neden soruyorsunuz? ? -ona gore bilet kesecegim onun için -e olsun ben ucakta kalmiycam ki otelde kalicam favorilerim olan hac serferinde süper yasli amcalardan biri tepsisindeki kolonyali mendili sakiz diye agzina atip çignemisti. Yüzünde berbat bir ifadeyle karisina dönüp -la münevver aci lagn bu. diyerek kopmama sebeb olmustu. -cocugumla ben ucucam ogluma cocuk fiyati istiyorum ne kadardi. -cocugunuzun 12 yasini asmamasi gerekiyor kac yasindaydi -32 yasinda. . telefona ingilizce hat geldigini ekrandan goren personel : reservation may i help you? ? aa ben yanlis basmistim. simdi ingilizce bastim diye ingilizce mi konusmam gerekicek? ? -iyi gunler ben almanyaya gidecektim. . . -olur hanimefendi nereye peki almanyada -havalanina -hönnnkkk -bizans class a rezervasyon istiyorum! uçak yolcu alirken bir yolcu ce telefonunu açar -beyefendi kapatin telefonunuzu -tamam be öff (konusmaya devam eder) arkadan gelen baska bir yolcu, tam bir çamyarmasi herifin bogazini sikarak: -ulan sen benim hayatimla nasil oynarsin lan essoglessek, kapat lan telefonu. -tamam tamam pardon beyefendi, daha sonra yemek dagitilirken; -verme o ibneye yemek falan aç kalsin pust -tamam ben zaten aç degilim hostesler yardimci yolcudan dolayi memnundur, her uçaga lazim adana ucaginda yolcu karsilayan host koltugunu bulamayan yolcuya sorar; - hangi numarada oturuyorsunuz beyfendi? - sanayi mahallesi 14 Kısa bir mola vermek istiyorum, izin verir misin hayat... Gerçekler sancı yapıyor, az bir düş alıp döneceğim....! !! lllll PeNTaGRaM lllll !! |