16-03-2007, 12:09 AM
|
 | ?zınısım adnıkraf ninekilheT Arkasokaklı | | Konum: Ebenin yanı!
| |
Alıntı:
njtbcrn tarafından gönderildi
o listenin en başında Mustafa Kemal olmalıydı !!! Osmanlı Tarihi dışındaki Türk tarihini Atatürk'ün başta Türk Tarih Kurumu'nu kurmak gibi çalışmaları sonunda(Göktürkler, gibi) öğrendiğimizi, onun sayesinde ders kitaplarına konduğunu düşünürsek sadece bu sebep bile sana katılmamı sağlıyor. Osmanlı zamanında
"5–Gazneli Mahmud
6–Satuk Buğra Han
7–Sultan Tuğrul
8–Sultan Alparslan"
biliniyor muydu acaba merak ediyorum... Tabiki Fatih de çok büyük bi kumandan. Diğerleri de öyle. Burda birbiriyle kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama Mustafa Kemal gibi başka bir lider dünyaya gelmiş midir sanmıyorum... Hiç bi umudu kalmamış milletinin kaderini değiştirmesi yeter. Bu konuda ilk olması yeter.
Alıntı:
KaPGaN tarafından gönderildi
İslam dini ile şereflenen Türkler tam tamına 1000 yıl, on asır her bakımdan dünyanın tek hâkimiydi. Bunu inkâr etmek, güneşin varlığını inkâr etmek gibi bir şeydir. Çok açık bir ifade ile denilebilir ki; dünya medeniyetten, insanlıktan, bilgiden, bilimden ve evrensel insan haklarından bahsedebiliyorsa bunun tek sebebi İslam dinidir.
İslamiyet olmasaydı, bugün dünyada ne insanlıktan, ne bilgiden nede medeniyetten bahsedilebilirdi. İslam dünyasının Talas Savaşı'ndan önceki haliyle sonraki hali karşılaştırılırsa dünyaya meydan okudukları dönemin Türklerin İslamiyeti kabulünden sonraya rastladığı görülür. Bakınız Alparslan, Kanuni, Selahaddin Eyyubi...
Türklerin İslamiyetten önceki haline bakılırsa yine dünyaya meydan okuduğu görülür. Bakınız Papayı Avrupa'yı dize getiren Attila.
Kazançlı olan taraf İslam Dünyası olduğuna göre yazıdaki ifade yanlış... "İslam dini ile şereflenen Türkler" değil "Türklerin İslamı kabulüyle şereflenen İslam dünyası" ifadesi daha doğru (illa birileri şereflenecekse tabi).
"İslamiyet olmasaydı, bugün dünyada ne insanlıktan, ne bilgiden nede medeniyetten bahsedilebilirdi"
Yunan medeniyeti, Mısır Medeniyeti, Roma medeniyeti İslamdan çok daha önceydi bildiğim kadarıyla. İslam Medeniyeti'ni aşağılamak gibi bir niyetim yok ama böyle aşırıya kaçan bilimsel olmayan şeylerin Tarih bölümüne yakışmadığını belirtmek isterim.
Yazının kaynağı belirtilmemiş ama gayet gaz bi yazı. 80 öncesi komünizm tehlikesine karşı bi kesim tarafından ortaya atılmış ve 80 den sora da etkisini sürdüren "Türk-İslam sentezi" olayını savunan bi siteden alınmış herhalde. Olabilir. Ama geçti bunların modası yahu. |