Konu
:
Biraz da Felsefe Tartışalım
Yalnız Mesajı Göster
#
1
27-01-2006, 03:57 AM
arrowkhan
Arkasokaklı
Giriş: Nov 2005
Biraz da Felsefe Tartışalım
Arkadaşlar biraz beyin cimnastiği gibi birşey yapalım. Şimdi ben bikaç konu atacağım ortaya ve kendine güvenen arkadaşlar bu konuda oyrum yapsınlar. Bu konuları busem be raul'la tartışmıştık ama biraz sıkıldılardı onlar
. Evet Başlıyorum
1. Sizce renkler göreceli midir? Yani renkler kişiden kişiye değişir mi? Mesela gökyüzünü ele alalım... Herkes gökyüzünün mavi olduğunu bilir. Ama sizin gördüğünüz mavi rengi, ben yeşil olarak algılıyor ve her gördüğüm yeşile de mavi diyorsam... Yani ben zamanında bana öğretilen maviyi, aslında yeşil olarak algılıyor ve onun adını mavi diye öğrendiğim için, ona mavi diyorsam. Ve bir başkası da yeşil değil de turuncu algılıyor olmaz mı?
2. Neden kaydettiğimiz sesimizi dinlediğimizde bize yabancı gelir. bir toplulğun sesini kaydedersek, sadece kendi sesimizin farklı olduğunu duyarız. Diğer sesler bize normal gelir. Acaba kulağımız, ağzımızdan çıkan sesi diğer insanlardan farklı mı algılıyor?
Evet sorularım bu kadar. Doğrusu cevaplarını merak ediyorum. Gerçi ilk soru merak uyandıran bir soru değil de, bir tür varoluş felsefesi denilebilir
... Ama sizlerin de yorumlarını duymak isterim
Bu mesaj en son " 18-09-2008 " tarihinde saat
11:19 PM
itibariyle Frottce tarafından düzenlenmiştir....
arrowkhan
Kullanıcının Profilini Göster
arrowkhan tarafından gönderilen tüm mesajları bul